Senesi redt Feyenoord tegen RKC

10 November 2019, 18:49 uur
ANP
Marcos Senesi wordt gefeliciteerd door zijn medespelers vanwege zijn winnende treffer voor Feyenoord,

Dick Advocaat heeft als nieuwe trainer van Feyenoord nog een lange weg te gaan. Dat bleek eens te meer in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. De Rotterdammers stelden in de derde wedstrijd onder leiding van de 72-jarige Hagenaar flink teleur. Dankzij een treffer van Marcos Senesi, die scoorde in de 85e minuut, bleven de drie punten niettemin in de morrende Kuip: 3-2.

In de extra tijd ontsnapte aanvoerder Steven Berghuis aan de rode kaart na een elleboogstoot in de maagstreek van RKC-doelman Etienne Vaessen. De Brabantse ploeg stond toen al met tien man na de tweede gele kaart voor Stijn Spierings in de 87e minuut.

Feyenoord, zonder de verdedigers Rick Karsdorp en Edgar Ié, begon dramatisch aan het duel. De thuisclub keek na nog geen twintig minuten tegen een pijnlijke achterstand van 0-2 aan. Beide Waalwijkse treffers kwamen tot stand over de rechterflank van Feyenoord waar Lutsharel Geertruida het zwaar te verduren had. Eerst verraste Darren Maatsen doelman Kenneth Vermeer met een intikker in de korte hoek. Vijf minuten later liet Vermeer zich opnieuw verschalken, deze keer door een laag schot van Sylla Sow (0-2).

Feyenoord kon de opgelopen averij nog voor de rust repareren, met dank aan RKC dat achterin bijna even kwetsbaar bleek als de Rotterdamse formatie. Uit een passje van de Colombiaan Luis Sinisterra knalde Nicolai Jørgensen raak, 1-2. De Zuid-Amerikaan moest daarna aangeslagen naar de kant.

Vervanger Sam Larsson zorgde vanaf de linkerkant meteen voor gevaarlijke situaties op het helft van RKC. Met een gelukje bracht hij in de veertigste minuut de gelijkmaker op zijn naam. Larsson scoorde uit een vrije trap, die door de Brabantse muur van richting werd veranderd.

Na de rust schroefde Feyenoord, met Renato Tapia voor de onzekere Jan-Arie van der Heijden, het tempo flink op. RKC wankelde, maar kon in de wedstrijd blijven door de slordige afwerking bij de thuisclub. Ook in de slotfase leek doelman Vaessen stand te houden, maar tegen de steenharde kopbal van Senesi had hij geen verweer: 3-2. In de extra tijd schoot Berghuis van dichtbij nog op de onderkant van de lat, waarna hij uithaalde naar Vaessen. Het vergrijp bleef onbestraft.