Ronde van Kralingen 2021 op wielerparcours van RWC Ahoy

26 June 2021, 16:30 uur
Sport
mainImage
Ingezonden

Na een jaar van gedwongen afwezigheid keert de Ronde van Kralingen op zondag 4 juli terug. De 5e editie wordt vanwege de coronamaatregelen nog wel in een aangepast vorm gehouden. Dus niet met start en finish in de Lusthofstraat in Kralingen, maar deze keer bij wielervereniging RWC Ahoy aan de Landscheiding 101 in Rotterdam, naast het vliegveld Zestienhoven.

De organisatie onder leiding van koersdirecteur Nils Ligthart heeft wel een mooi programma samengesteld. Denk aan de stratenloop van 6 km, de dikke bandenrace voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en de Kralingse Zondagfietsers Quooker cup voor beginners en gevorderde racefietsers. Plezier staat hierbij voorop! Kinderen mogen zelfs gratis meedoen met de Dikke Bandenrace en de clinics Urban sports die worden gegeven. Daarnaast heeft RWC Ahoy een tweetal duurtochten uitgezet, van 60 en 100 km.

Later op de dag wordt de elite Hercuton vrouwenkoers gehouden en komen de amateurs heren aan de beurt. Beide koersen beloven een groot spektakel op te leveren met lokale wielertoppers. De afsluiter zijn de spectaculaire fixed gear wedstrijden, racen zonder remmen.  Deze spannende nieuwe wielrendiscipline vergt het uiterste van de conditie en skills van de renners. Het is zeer spectaculair om te zien en daarom een echte aanrader.
 
De inschrijving via de website van de Ronde van Kralingen is geopend.  Inschrijfformulier de Ronde van Kralingen 4 juli 2021 (inschrijven.nl)
Je kunt je ook nog op de dag zelf inschrijven. Echter vol is vol.