Primoz Roglic wint Luik-Bastenaken-Luik

4 October 2020, 18:48 uur
Sport
mainImage
ANP

Twee weken na zijn grote nederlaag in het slotweekend van de Tour de France heeft Primoz Roglic in Luik-Bastenaken-Luik zijn grootste zege in een eendaagse wedstrijd geboekt. "Ik ben superblij en heel trots op mijn team. Ik kon het afmaken. Eindelijk win ik ook eens iets", zei de Sloveen met een verwijzing naar het verlies van het eindklassement in de Tour, twee weken eerder.

De Sloveen van Jumbo-Visma won de sprint in Luik voor de Zwitser Marc Hirschi, zijn landgenoten Tadej Pogacar en Matej Mohoric en de naar de vijfde plaats teruggezette Fransman Julian Alaphilippe. "Het scheelde zo weinig. Ik ben nooit gestopt erin te geloven en bleef ervoor gaan in de laatste meters, de laatste centimeters zelfs. Dit is een ongelooflijk gevoel."

Roglic werd de hele dag goed uit de wind gehouden en roemde zijn team daarvoor. Op de laatste beklimming, de Côte de la Roche-aux-Faucons, bepaalde Tom Dumoulin het tempo en kon Roglic bij de aanval van Alaphilippe aansluiten. "Alle jongens waren geweldig en hebben me heel goed beschermd. Tom deed het fantastisch op de Roche-aux-Faucons. Ik had altijd al de wens om een monument te winnen. Dat is nu gelukt."