Barendrechts Dagblad | Oud Feyenoorder Kongolo naar Huddersfield
mainImage

Oud Feyenoorder Kongolo naar Huddersfield

17 oktober 2020, 00:41 uur
Sport

Fulham heeft de oud-Feyenoorder Terence Kongolo definitief overgenomen van Huddersfield Town. De verdediger ondertekende een contract tot medio 2024, met een optie voor nog een jaar.

Kongolo kwam in januari van dit jaar al op huurbasis naar de club uit Londen, maar raakte snel zwaar geblesseerd. Daardoor kwam de viervoudige international vorig seizoen niet meer in actie voor Fulham, dat promoveerde naar de Premier League. De ploeg van trainer Scott Parker is slecht gestart op het hoogste niveau in Engeland. Fulham verloor de eerste vier competitieduels.

Kongolo begon met voetballen bij RVV Hillesluis en kwam als F-pupil in de jeugd van Feyenoord te spelen. Als linksbenige verdediger maakte hij deel uit van het Nederlands elftal voor spelers jonger dan zestien jaar. Op 14 april 2012 maakte hij als invaller zijn debuut in Feyenoord 1, in een met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. Zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht maakte Kongolo op 26 september 2012 in een bekerwedstrijd uit bij N.E.C. (2-3 winst).