Oranje ziet ook zonder veel topspelers kansen tegen Duitsland

14 October 2024, 09:11 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal wil zich in het uitduel met Duitsland in de Nations League (20.45 uur) revancheren voor het teleurstellende gelijkspel van vrijdag tegen Hongarije (1-1) in Boedapest. "We weten dat we veel beter kunnen", zei bondscoach Ronald Koeman. "Misschien is het ook wel een voordeel dat ook Duitsland wil aanvallen en wij dus meer ruimte krijgen."

Nederland en Duitsland missen veel belangrijke spelers. Micky van de Ven speelt waarschijnlijk op de positie van de geschorste Virgil van Dijk, zodat er een plek voor Jorrel Hato vrijkomt links in de defensie. Brian Brobbey vervangt vermoedelijk Joshua Zirkzee als spits. Behalve Van Dijk mist Oranje ook potentiële basisspelers als Nathan Aké, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Memphis Depay en Jerdy Schouten.

Voor de geblesseerde Jamal Musiala, Niclas Füllkrug en Kai Havertz komt ook het derde duel van dit jaar met Oranje te vroeg. Toni Kroos, Thomas Müller en Ilkay Gündogan hebben net als Neuer na het EK afscheid genomen van hun nationale ploeg. Duitsland versloeg Oranje eind maart in een vriendschappelijk duel (2-1). De ploegen speelden vorige maand gelijk in de Johan Cruijff ArenA (2-2).

Duitsland en Nederland liggen halverwege de groepsfase op koers voor een plek in de kwartfinales van de Nations League. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann leidt de poule met 7 punten, gevolgd door Nederland met 5 punten, Hongarije met 2 punten en Bosnië en Herzegovina met 1 punt.
 

 


Door: ANP