'Ook Justin Bijlow heeft ons in de race gehouden'

28 January 2020, 21:58 uur
Sport
mainImage
Bergkamp en Bijlow

Alles lijkt deze periode even mee te zitten voor Feyenoord. "Zo gaat het met ons", zei een tevreden trainer Dick Advocaat dinsdag nadat zijn elftal zich tegen Fortuna Sittard plaatste voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. Invaller Luciano Narsingh scoorde tegen het einde van de tweede helft van de verlenging: 1-2. "Of we soms een beetje geluk hebben? Vandaag zeker", aldus Advocaat, die met Feyenoord aan een sterke reeks bezig is.

"We hadden moeite met het veld, het was net een glijbaan. Maar dat mag geen excuus zijn. Vandaag zaten te veel spelers van ons niet echt in de wedstrijd. We hebben wel wat kansen gehad", vervolgde Advocaat bij FOX Sports. "We waren ons al aan het voorbereiden op de strafschoppen."

Bij Feyenoord lieten Nicolai Jørgensen en Orkun Kökcü zich wisselen vanwege lichte blessures, respectievelijk aan de lies en hamstring. Advocaat zei dat het er op lijkt dat het in beide gevallen meevalt.

Stefan Berghuis prees zijn doelman Justin Bijlow. ''Hij bewijst het gelijk van de technische leiding van Feyenoord dat Vermeer mocht vertrekken. Hij heeft ons vandaag uitstekend in de race gehouden en ja, we hebben er wel tot het einde van de wedstrijd in geloofd'', foeterde hij tegen Hans Kraay, die Berghuis uit zijn tent lokte. ''Anders zouden we niet met zoveel mensen voor die goal hebben gestaan in die laatste minuut.''