Neptunus wint met grote cijfers na moeizame start

15 August 2020, 18:32 uur
Sport
mainImage
Screenshot You Tube
De 'win' in Bussum was voor Markwell

door Jan van der Sande

Omdat afgelopen donderdag de thuiswedstrijd van Neptunus tegen HCAW werd afgelast was zaterdag in Bussum de eerste ontmoeting van de trilogie. De drietanders scoorden snel eenmaal, maar daar bleef het lang bij. Vanaf de zesde inning werd de voorsprong verdubbeld waarna gemakkelijk weggelopen werd naar de uiteindelijke 0-6 zege.

Starter Diegomar Markwell hield - geholpen door zijn veld - de tegenstanders lang van de honken. In de vierde slagbeurt moest hij twee hits incasseren, maar er werd niet gescoord. Twee innings later verdubbelden de mannen van coach Ronald Jaarsma de voorsprong. Vervolgens een beurt daarna zorgden hits van Jarreau Martina en Benjamin Dille dat er opnieuw tweemaal gescoord kon worden.

Op de heuvel had ondertussen Aaron de Groot de taak van Markwell overgenomen. In het begin had hij problemen met zijn controle maar goede verdedigende acties voorkwamen dat de thuisploeg iets terug kon doen.

In de laatste slagbeurt waren het Gregory Muller en Jarreau Martina die met honkslagen de honken bereikten. Beiden kwamen ook over de thuisplaat en brachten de 0-6 stand op het bord. De win was natuurlijk voor Markwell en voor zijn optreden in drie innings verdiende Aaron de Groot de save.

Pirates, verslaat Pioniers, en net als Neptunus blijven allebei aan de winnende hand. Vandaag namen zij verder afstand van twee concurrenten. Zowel zondag als dinsdag wordt de drieluiken hervat. Voor Neptunus zijn dat beide thuiswedstrijden. Aanvang 14.00 uur op zondag en 19.30 uur aanstaande dinsdagavond.