Neptunus wint 10e wedstrijd op rij

16 August 2020, 23:23 uur
Sport
mainImage
Orlando Yntema

door Jan van der Sande

Evenals een dag eerder bleven Neptunus en HCAW lang in evenwicht. Vijf innings lang werd er niet gescoord. Maar in de zesde beurt waren het de Rotterdammers die plotseling een grote bres in de Bussumse verdediging sloegen. Eindstand 6-1.

Startend werper bij de Drietanders was de in goede vorm verkerende Orlando Yntema. In zeven slagbeurten schakelde hij zeven tegenstanders met drie slag uit. Hij kreeg slechts vier verdwaalde hits tegen. Zijn foutloos spelend veld hielp hem goed met als hoogtepunt een diving catch van derde honkman Stijn van der Meer die daardoor Linoy Croes van scoren hield.

Aanvallend verdwenen veel hoog geslagen ballen in de handschoenen van de HCAW spelers. Niet minder dan 16 van de 24 geslagen ballen werden zo een prooi. In de zesde inning waren het echter achtereenvolgens hits van Benjamin  Dille, Darryl Collins en Gregory Muller en twee vrije lopen samen met een foutje in het infield die niet minder dan vijf runs opleverden.

Coach Ronald Jaarsma kon voor het eerst dit seizoen Misja Harcksen, na zijn blessure, naar de heuvel sturen. Hij gaf een vrije loop weg, moest twee hits incasseren, maar werd geholpen door een schitterende samenspel van Muller, Kemp en catcher Ricardo waardoor Jeandro Tromp op de thuisplaat sneuvelde. Pascal Zegwaard had wel gescoord maar de schade bleef dus beperkt.

Darryl Collins, met 3 uit 4 goed op dreef, scoorde het zesde punt na een double van Stijn van der Meer. Kevin Kelly toonde zich in de laatste slagbeurt weer een goede closer en zo was de tiende overwinning een feit. (6-1).

Opnieuw winst voor de beide twee topclubs Pirates en Neptunus waardoor er nu een duidelijke afscheiding tussen die teams en de rest bestaat. De Drietanders hebben zelfs een voorsprong van 9 punten op nummer 3. Er zijn nog 10 wedstrijden te gaan. Aanstaande dinsdag speelt Neptunus thuis. Hiermee wordt de verregende wedstrijd van afgelopen donderdag ingehaald. Aanvang 19.30 uur tegen opnieuw HCAW.