mainImage

NAC Breda schrikt van bedreigingen aan adres oud-trainer Steijn

Maurice Steijn.
12 mei 2022, 15:06 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

NAC Breda heeft de bedreigingen veroordeeld die fans deze week hebben geuit richting Maurice Steijn en familieleden van de trainer die vorig jaar opstapte bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. "De club is hier erg van geschrokken. De acties van deze individuen passen niet bij onze club en onze achterban. Wij distantiëren ons hier dan ook volledig van", meldt NAC op de website.

Steijn, momenteel coach van Sparta Rotterdam, meldde woensdag bij ESPN dat hij bij de politie aangifte gaat doen van bedreigingen die zijn geuit aan hem en zijn familieleden. Dat gebeurde na het duel met ADO Den Haag in de play-offs om promotie. Zijn zoon Sem had ADO dinsdag in Breda op voorsprong gezet. Hij wees daarna voor de tribune waar de fanatieke NAC-aanhang zit provocerend naar de naam achterop zijn shirt. ADO won uiteindelijk met 2-1, zaterdag volgt de return.

Steijn stapte vorig jaar op bij NAC nadat hij ook zou zijn bedreigd. "Wat vandaag is binnengekomen, ook richting mijn kinderen, dat tart alles", zei Steijn woensdag. NAC meldt een dag later op de hoogte te zijn van de berichten die de trainer heeft ontvangen. "We begrijpen zijn keuze om aangifte te doen en willen eenieder oproepen onze club op een positieve manier te steunen, zoals zovelen al doen."

 


Foto: ANP