22 August 2021, 16:35 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord blijft winnen onder leiding van de nieuwe trainer Arne Slot. De Rotterdamse ploeg versloeg in De Kuip het gepromoveerde Go Ahead Eagles met 2-0. Pas na een uur brak Bryan Linssen het taaie verzet van de Deventenaren waarna hij het duel kort voor tijd besliste met zijn tweede treffer. Voor het nog ongeslagen Feyenoord was het de zesde overwinning op rij in alle competities.

Beide ploegen speelden ruim vier jaar geleden in de Eredivisie voor de laatste keer tegen elkaar. Feyenoord won destijds in De Kuip met 8-0. De onervaren Eagles bleken deze keer beter bestand tegen de spanning van de wedstrijd en de druk van het fanatieke thuispubliek.

Feyenoord speelde zeker niet slecht. De thuisploeg hanteerde opnieuw een hoog baltempo en trachtte met verzorgd positiespel de versterkte afweer van de Eagles uiteen te spelen. Go Ahead verdedigde echter geconcentreerd en gegroepeerd en gaf amper ruimte weg. Vlak voor de rust kreeg Feyenoord pas de eerste uitgespeelde kans, na goed werk van Luis Sinisterra. Guus Til kreeg de bal voor het inschieten, maar verdediger Justin Bakker wist de inzet nog net te blokkeren.

Wouter Burger dwong doelman Warner Hahn (ex-Feyenoord) met een kopbal tot een fraaie redding. Burger was al vroeg in het veld gekomen voor centrale verdediger Marcos Senesi, die bij een onschuldige terugspeelbal een beenblessure opliep. Burger, van origine een middenvelder, maakte soms een onwennige indruk en ging in de 85e minuut ook aangeslagen naar de kant.

Na de rust moest Hahn snel ingrijpen bij een schot van Til en een kopbal van Alireza Jahanbakhsh. Ook Jens Toornstra was in het Rotterdamse offensief dicht bij de openingstreffer. Met dank aan Hahn kwam de thuisclub dan toch eindelijk op voorsprong. Hij kon een schot van Sinisterra niet goed onder controle krijgen waarna Linssen toesloeg, 1-0. In de 87e minuut schoot de Limburgse aanvaller fraai raak: 2-0. Daarna eindigde een kopbal van de excellerende Linssen nog op de paal.