Lefgozertje Lang uit Capelle is meteen de gevierde man bij PSV

5 August 2023, 10:39 uur
Sport
mainImage
ANP

Noa Lang, geboren in Capelle aan den IJssel, sprintte na zijn winnende treffer tegen Feyenoord (1-0) in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal meteen naar zijn nieuwe supporters van PSV. Hij balde een vuist en schreeuwde naar hen. Het was maar goed voor hem dat er netten rond het veld in De Kuip hangen, want Lang zag best veel drinkbekers op zich af komen.

Nu bleef het bij een bierdouche, die Lang voor lief nam. De 24-jarige aanvaller weet dat hij niet zo populair is in Rotterdam-Zuid. Hij speelde in de jeugd van Feyenoord, maar droeg toen soms een shirt van Ajax onder zijn trainingspak. Dan kan je al snel geen goed meer doen bij de meeste leden van het Legioen.

Lang brak ook bij Ajax door als profvoetballer, maar wil nu na een half seizoen FC Twente en drie jaar Club Brugge bij PSV naam maken als topvoetballer. Maar liefst 15 miljoen euro heeft de laatste winnaar van de KNVB-beker voor hem betaald. Dat maakt hem de duurste aankoop ooit van de club uit Eindhoven

Fluitconcert

Lang werd tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal constant uitgefloten door fans van Feyenoord in een uitverkochte Kuip. "Maar dat hoort er bij", lachte hij vlak na de huldiging. "Dat is toch ook mooi? Jullie zouden een keer in mijn schoenen moeten staan. Dan begrijpen jullie mij meteen."

Lang is een lefgozertje, binnen en buiten het veld. Hij maakt niet altijd vrienden met zijn af en toe provocerende gedrag. "Het is jammer dat het daar vaak over gaat", stelde zijn nieuwe trainer Peter Bosz. "Want hij kan ook ongelooflijk goed voetballen. We gaan nog veel plezier aan hem beleven."

Doelen komend seizoen

"Ik heb soms een grote bek", erkende Lang. "Maar ik heb ook een klein hartje hoor." Dat was te zien aan de manier waarop hij een aantal jongens met een beperking betrok in de huldiging. Lang liet ze de Johan Cruijff Schaal omhoog houden richting aanwezige fans van PSV, die in de nok van de Kuip feestvierden.

Lang wil dit seizoen een hoger rendement halen met doelpunten en beslissende voorzetten. Met de winnende treffer in zijn eerste officiële duel voor PSV is hij aardig begonnen. "Ik geloof in mezelf", zei hij. "Op het veld probeer ik vertrouwen uit te stralen. Ik ben best goed in voetballen. Dus dan moet je niet bang zijn."

Sturm Graz

Lang staat dinsdag alweer voor een nieuwe uitdaging als Sturm Graz naar Eindhoven komt voor een duel in de voorronden van de Champions League. PSV maakte best indruk tegen Feyenoord, met een aanvallende speelwijze die coach Bosz zijn nieuwe ploeg oplegt. "Ze toonden lef", zei de verliezende coach Arne Slot. "Het is ook mooi als je meteen na het vertrek van Xavi Simons een speler als Lang kan kopen. Al vond ik Joey Veerman met afstand de beste speler op het veld."


Door: ANP