KNVB: aanpak wangedrag op en rond amateurvelden topprioriteit

24 June 2023, 15:31 uur
Sport
mainImage
ANP

De aanpak van wangedrag op en rond amateurvelden heeft komend seizoen topprioriteit voor de KNVB. Dat is een van de uitkomsten van de voorjaarsvergadering van de ledenraad amateurvoetbal van de bond.

"Steeds vaker is het amateurvoetbal het decor van ongewenst gedrag. Uit diverse signalen is namelijk gebleken dat de incidenten op en rond de (amateur)velden na corona heftiger zijn. Daarom gaan we deze kwestie nog steviger op de kaart zetten", aldus de KNVB.

De voetbalbond kondigt vijf acties aan: aanpak van vuurwerk bij wedstrijden, risicoaanpak voor verenigingen intensiveren, verbeterde bescherming van scheidsrechters, herijking van het tuchtbeleid van de KNVB en het thema sportiviteit en respect nog nadrukkelijker onderdeel maken van programma’s en opleidingen voor bestuurders, coaches en trainers.

"De KNVB vraagt alle betrokkenen in de samenleving die te maken hebben met voetbal en invloed hebben op het voetbalklimaat om hun verantwoordelijkheid te nemen", meldt de KNVB. "Als voetbalbond zullen we hen helpen en begeleiden. Samen staan we voor sportiviteit en respect op en rond de velden en in de zalen."

De KNVB gaat werken met een zogenoemde regiegroep. Er wordt een routekaart ontwikkeld voor de korte en lange termijn.

 


Door: ANP