Jong Oranje verplettert Jong Gibraltar (5-0)

8 October 2020, 23:41 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Oud-Feyenoorder Noah Lang

Jong Oranje heeft in het kader van kwalificatie voor het Europees kampioenschap ruim gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Gibraltar. In de Koel van Venlo werd het 5-0 voor de formatie van bondscoach Erwin van de Looi. Nederland blijft daardoor koploper in de poule en heeft een riante uitzicht op de eindronde.

Halverwege was het al 3-0. Dani de Wit maakte er twee, Ferdi Kadioglu schoot er één in. Na de hervatting scoorden Deyovaisio Zeefuik en Jurgen Ekkelenkamp, de Ajacied die debuteerde.

"We zijn nog niet geplaatst", zei Van de Looi naderhand bij FOX Sports. "Maar misschien wel zo goed als. Dat is dan mooi meegenomen na deze avond. We zijn op weg en hebben weer een horde genomen, al was het misschien niet de leukste horde. Het is veel interessanter en beter om tegen landen van vergelijkbaar niveau te voetballen, zoals dat bijvoorbeeld in de Nations League gebeurt."

Enkele uren voor de aftrap werd bekend dat Jordan Teze niet kon meedoen. De 21-jarige verdediger van PSV testte positief op het coronavirus.

Voor Jong Oranje was het de tiende opeenvolgende zege, een record. De laatste nederlaag dateert van november 2018 tegen Duitsland.

Het Europees kampioenschap wordt volgend jaar gespeeld in Hongarije en Slovenië.