Barendrechts Dagblad | Jack van den Berg tevreden, behalve over uitslag

Jack van den Berg tevreden, behalve over uitslag

mainImage
Danny Monster, de doelpuntenmaker.

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd de amateurs van Ajax te kloppen. De rood-witten speelden op De Bongerd ondanks een overwicht met 1-1 gelijk. Daarmee verzuimde de ploeg van trainer Jack van den Berg dichter bij de top komen, waar koploper Sparta Nijkerk en DVS ’33 allebei verloren. Een vrije trap van de Amsterdammers zeilde er ruim een kwartier voor tijd zo maar in. De succesvolle trainer Jack van den Berg was tevreden over het spel, maar niet over het resultaat: 1-1

Barendrecht was beter, maar had moeite met de taaie hoofdstedelingen die ook de botte bijl niet schuwden. Het regende kansen voor het doel van Ajax-keeper Ruben Zandwijken. Danny Monster mikte over, Niels Vorthoren kwam net tekort bij een kans.

Na elf minuten kreeg Barendrecht een strafschop, versierd door Tim Eekman. De verdediger, die deze week tegen Nieuwenhoorn vanaf elf meter had gemist, liet de kalktrap over aan Peter de Lange. De topscorer produceerde echter een slap rollertje dat door Ajax-keeper Zandwijken gemakkelijk gekeerd kon worden.

Barendrecht bleef de bovenliggende partij zonder tot echt doelgevaar te komen. Luivenno Statia, terug in de basis omdat Bram de Bruin geblesseerd afhaakte, probeerde het afstand. Zijn poeier ging een metertje naast.

Vlak voor rust was van de thuisclub een offensiefje. Er kwamen kansen voor Eekman, Emilio Samsey en Vorthoren, het bleef 0-0. Ook na de onderbreking was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Amsterdammers. Schoten van Eekman en Samsey smoorden. Ook kansen voor Stanley Husen en Marouane Bakour gingen er niet in.

Halverwege de tweede helft was het dan eindelijk wel raak. Danny Monster produceerde een geweldige schot dat in de verste kruising tegen de touwen ging, 1-0. Dolle vreugde bij Barendrecht dat eindelijk de hoofdstedelijke muur had weten te slechten.

Maar lang duurde de voorsprong niet. Een vrije trap van een meter of twintig, genomen door Marijn Sterk, zeilde acht minuten later zo maar in de verre hoek achter Nick van der Ploeg, 1-1.

Weer moest Barendrecht op jacht naar de voorsprong. Er kwamen mogelijkheden, maar het laatste zetje ontbrak steeds. Toen Niels Vorthoren vlak voor tijd naast had geschoten, gaf de thuisploeg het op. De 1-1 tegen Ajax voelde als puntenverlies.

 


Foto: Cees Bakker