Italiaanse clubs moeten spelers gaan testen

15 April 2020, 20:29 uur
Sport
mainImage
Stefan de Vrij (Internazionale)

Spelers en stafleden van clubs uit Serie A moeten eerst worden getest op coronavirus en vervolgens worden geïsoleerd in trainingskampen als ze zich gaan voorbereiden op de herstart van het seizoen. Dat advies heeft de Italiaanse voetbalfederatie woensdag gecommuniceerd.

De aanbeveling is een van de richtlijnen die zijn opgesteld door de medische commissie van de FIGC. De Italiaanse bond hoopt dat clubs na 3 mei, als de huidige lockdown eindigt, weer kunnen beginnen met trainen.

"Om het voetbal weer op een veilige manier te kunnen hervatten, is het in dit stadium essentieel om de best mogelijke procedures te ontwikkelen", zei FIGC-voorzitter Gabriele Gravina. "We werken zonder haast, maar ook zonder te rusten zodat we klaar zijn als de instellingen ons groen licht geven."

In de Serie A staan nog twaalf speelronden op het programma. Italië is een van de zwaarst door het coronavirus getroffen landen ter wereld. Ook veel voetballers en clubmedewerkers zijn in Italië besmet geraakt met het longvirus. Regerend landskampioen Juventus meldde woensdag dat Daniele Rugani en Blaise Matuidi inmiddels genezen zijn.