Homerun Polonius hoogtepunt van de avond

7 August 2020, 11:05 uur
Sport
mainImage
Polonius

door Jan van der Sande.

Neptunus heeft vanaf het begin van de eerste van drie wedstrijden tegen Twins – in feite een uitwedstrijd, maar omdat Twins geen lichtinstallatie heeft speelt het op donderdagavond op het veld van de tegenstander - geen mededogen getoond. Eindstand 13-2.

Evenals voorgaande jaren hebben de Brabanders een Japanse werper in hun gelederen. Ditmaal was hij uidelijk minder dominant dan zijn landgenoten die er eerder waren. Al snel moest hij veel hits en punten incasseren. Daardoor was er al snel sprake van een ongelijke strijd.

Zoals gebruikelijk startte Neptunus met linkshander Diegomar Markwell. Gedurende zijn optreden, dat vijf innings duurde, bleef de nul op het scorebord. Aanvallend sloeg zijn ploeg er lustig op los. Toen Sora Sakashita na vier slagbeurten gewisseld werd had hij al twaalf honkslagen tegen gekregen. Die zorgden samen voor een 7-0 voorsprong voor de koploper.

Nu werd hij ook niet geholpen door zijn verdediging. De drie fouten die zij tijdens zijn optreden maakten zorgden voor veel gemakkelijke punten. Na hem kwam rookie Finn Kops en deze slaagde in zijn korte optreden om de aanval te stoppen. Het was alweer zijn vijfde, korte, optreden dit seizoen maar hij heeft nog steeds geen punt tegen gekregen. Totaal dirigeerde coach Jeffrey Arends vijf werpers naar de heuvel.

Uiteindelijk zorgde de opnieuw sterke slagkracht van de drietanders dat het verschil weer hoog opliep. Ditmaal waren er drie spelers, Stijn van der Meer, John Polonius en Darryll Collins die allen drie honkslagen produceerden. Korte stop Polonius stelde vier teamgenoten in staat om te scoren. Hoogtepunt was in de zevende slagbeurt zijn verre, tweepunten scorende, homerun in het linksveld.

Deed Twins dan niets terug? Ja alleen in de zesde inning, op het werpen van Aaron de Groot, kregen zij via twee vrije lopen spelers op de honken. Hierna was de verre double van Mick Vos goed voor de uiteindelijke twee tegenpunten. Eindstand 13-2.

De enige smet op deze wedstrijd was, dat routinier Berry van Driel, die in de achtste beurt het werpen van Kevin Kelly overnam, na slechts één tegenstander terug de dugout in moest vanwege, naar het zich liet aanzien, een ernstige blessure aan zijn werparm. Het lijkt erop dat hij een tijd uitgeschakeld is.

De wedstrijd duurde lang, vooral door het trage spel van de Japanner. Na ruim 3 uur kwam er een einde hieraan na acht innings. Zaterdag om 14.00 uur komen de Brabanders weer op bezoek aan de Abraham van Stolkweg. Een dag later eindigt dit drieluik in Oosterhout. Aanvang aldaar 15.00 uur.