Het leugentje van Berghuis om bestwil

4 August 2019, 18:05 uur
Sport
mainImage

Steven Berghuis wilde Feyenoord niet verlaten voor PSV. "Dat lijkt me duidelijk", zei hij. "Anders zou ik hier niet tot 2022 bijtekenen toch?"

De werkelijkheid is dat Berghuis wel degelijk naar PSV wilde, maar dat er van de kant van PSV geen serieus bod is gekomen. Bovendien liet Feyenoords technisch-manager vroegtijdig weten dat Berghuis niet te koop was. Daarmee boorde hij de hoop van PSV de grond in dat Berghuis voor een appel en een ei weg mocht. Feyenoord stelde zich op het standpunt dat het zich niet kon permitteren in deze fase van geremde inkoopmogelijkheden ook nog eens zijn beste speler van de hand te doen. Berghuis zal ongetwijfeld ruimschoots gecompenseerd zijn.

"Er was interesse, ja", zei Berghuis het gisteren na de wedstrijd tegen Sparta op zijn manier. "Maar ik zie hier voldoende perspectief. We hebben een nieuwe trainer en een paar grote talenten. Ik zie hier wel mogelijkheden."

De 27-jarige Berghuis groeide de afgelopen seizoenen uit tot de belangrijkste aanvaller van Feyenoord. "Hij kan wedstrijden voor ons beslissen", besefte coach Jaap Stam. "Logisch dat ik blij ben dat hij voor ons heeft gekozen."

Berghuis had na het teleurstellende gelijkspel tegen Sparta (2-2) geen spijt van zijn beslissing. "We hebben voldoende kansen gehad. Ook ik had moeten scoren met die kopbal. Mijn volgende kopbal gaat er in", beloofde hij.

"Maar we geven de goals ook nog te makkelijk weg", doelde Berghuis op beide treffers van Sparta. "Dat deden we in de voorbereiding ook al. Daar moeten we in de aanloop naar het duel van donderdag met Dinamo Tbilisi weer eens goed naar kijken. We moeten soms beter opgesteld staan en op het juiste moment een kleine overtreding durven te maken."