Helmond Sport blijft koploper; Excelsior op gedeelde tweede plaats

17 September 2024, 08:59 uur
ANP

Excelsior besliste het duel met VVV-Venlo in eigen huis al in de beginfase en won met 4-0. Jacky Donkor opende de score en door twee treffers van Richie Omorowa waarvan de laatste uit een strafschop stond het na 22 minuten 3-0. José de Almeida Reis maakte in de slotfase de vierde treffer.

Helmond Sport heeft met een late treffer in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss de koppositie behouden in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Kevin Hofland won met 1-0 en houdt daarmee de leiding voor Excelsior en FC Den Bosch, die beide ook wonnen. Helmond Sport heeft met 14 punten er 1 meer dan de twee concurrenten.

Helmond Sport was als enige ploeg in de eerste divisie nog ongeslagen en bleef dat. De ploeg van Hofland kwam maar niet tot scoren in eigen huis, totdat de verdediging van TOP Oss in blessuretijd de bal na een lange voorzet twee keer liet stuiteren in het strafschopgebied. Dario Sits reageerde goed en schoot binnen.

FC Den Bosch won met 3-0 bij Jong FC Utrecht. De Brabanders kwamen op voorsprong in Utrecht door een treffer van Danzell Gravenberch en een eigen doelpunt van Wessel Kooy. In de tweede helft maakte Byron Burgering het derde doelpunt.

Cambuur slaagde er ook niet in de derde thuiswedstrijd in het nieuwe Kooi Stadion in Leeuwarden te winnen. De ploeg van coach Henk de Jong bleef tegen Roda JC steken op 0-0. Mark Diemers zag zijn strafschop in de 3e minuut gestopt worden door Roda-doelman Justin Treichel. Bij de Limburgers kreeg Patriot Sejdiu in de extra tijd nog rood na zijn tweede gele kaart.

Het ADO Den Haag van coach Darije Kalezic speelde met 2-2 gelijk bij Jong PSV van trainer Alfons Groenendijk. Beide trainers waren in het verleden werkzaam voor de tegenstander. Na de openingstreffer van Emir Bars voor de Eindhovenaren in de eerste helft, kwam ADO na de rust op voorsprong door doelpunten van Finn de Bruin en Daryl van Mieghem. Sven van der Plas bezorgde Jong PSV met zijn treffer in de slotfase alsnog een punt.