Golfer Luiten knokt zich terug naar 6e plaats

18 July 2020, 17:21 uur
Sport
mainImage
ANP

Joost Luiten heeft zich op de Euram Bank Open, een toernooi op de Europese Tour, met een sterke slotronde hersteld van een dramatische hole in de derde ronde op vrijdag. Met een slotronde van 68 slagen, twee onder het baangemiddelde, eindigde de Rotterdammer in het Oostenrijkse Ramsau op een totaal van 270, goed voor de gedeelde zesde plaats.

De zege ging naar de Fransman Joël Stalter. Hij finishte op 266 slagen, veertien onder het baangemiddelde, en had twee slagen voorsprong op de Brit Richard Mansell. Salters landgenoot Robin Sciot-Siegrist verspeelde net als Luiten een dag eerder zijn leidende positie met één bijzonder slechte hole. De Fransman had op de negende hole zeven in plaats van vier slagen nodig.

Luiten verspeelde een dag eerder de leiding na een sterke start op de eerste twee dagen. Hij had op de zevende hole tien slagen nodig (+5) en noteerde daarna ook nog twee bogeys. Daarna herstelde de 34-jarige golfer zich, maar hij zakte naar de gedeelde elfde plaats. Luiten noteerde zaterdag vijf birdies en een bogey. Door een dubbele bogey op de voorlaatste hole zat een hogere stijging er echter niet meer in.


Door: ANP