Sport
mainImage
Orange Pictures
Frenknie de Jong (r) feliciteert Donny van de Beek (l) met gelijkmaker

Het Nederlands elftal heeft een gelijkspel overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Italië in de Nations League. De derde interland met bondscoach Frank de Boer op de bank eindigde in 1-1 in Bergamo.

Oranje raakt door het puntenverlies wel verder achterop in groep 1. Met nog twee duels te gaan, groeide de achterstand op de nieuwe koploper Polen tot 2 punten. Italië houdt 1 punt meer dan Oranje.

De Boer wacht na drie duels nog steeds op zijn eerste zege als bondscoach, na een verloren oefenduel met Mexico (0-1) en een gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina (0-0). Hij ontregelde Italië wel met een systeem met vijf verdedigers en zag zijn goed spelende ploeg kansen op de 1-2 missen.

Lorenzo Pellegrini schoot Italië in de 16e minuut op voorsprong. Negen minuten later maakte Donny van de Beek gelijk. Het was de eerste treffer van Oranje met De Boer op de bank.