Go Ahead Eagles vergroot problemen van Excelsior

30 March 2024, 22:49 uur
ANP

Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior winnend afgesloten (3-0). Willum Thor Willumsson, Gerrit Nauber en Evert Linthorst maakten de doelpunten in de Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles is Ajax, de huidige nummer 6 van de ranglijst, nu tot op 1 punt genaderd. De club uit Amsterdam speelt zondag nog wel een uitduel met PEC Zwolle. Ajax en Go Ahead Eagles treffen elkaar komende donderdag in de Johan Cruijff ArenA.

Excelsior zakte naar de zestiende plaats en heeft 1 punt minder dan RKC Waalwijk, dat gelijkspeelde tegen sc Heerenveen (1-1). De nummer 16 van de eindklassering strijdt na het seizoen in play-offs tegen degradatie. Excelsior heeft slechts een van de laatste twintig competitieduels gewonnen. De club klopte op 19 januari sc Heerenveen in Rotterdam (3-0).

Willumsson opende in de 42e minuut de score, na een goede actie van Bobby Adekanye. Bas Kuipers was na rust dicht bij een tweede treffer, maar doelman Stijn van Gassel van Excelsior tikte de bal met een voet tegen de lat. Hij had even later geen antwoord op een inzet van Nauber. Linthorst bepaalde in de slotfase de eindstand namens de thuisploeg.