Gio verrast door stoppen Van Geel

29 March 2019, 15:20 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst was verrast dat Martin van Geel woensdag besloot zijn functie als technisch directeur na dit seizoen neer te leggen. ''Het verraste me wel enigszins. We hebben er wel over gesproken en ik merkte wel dat hij er moeite mee had. Maar ik had niet gedacht dat hij ermee zou stoppen.''

Volgens Van Geel was de negatieve aandacht die rondom hem was ontstaan een belangrijke factor om tot zijn beslissing te komen. Van Bronckhorst onderstreepte op de persconferentie dat er een negatieve sfeer rondom de club hangt.

''Feyenoord is een fantastische, grote club en er gebeurt altijd wat. Iedereen uit zijn mening ook. Het is een aparte omgeving om te presteren. Dat moet je naast je neerleggen, hoe moeilijk dat ook is. Alleen dan kom je tot succes", aldus Van Bronckhorst die zondag (14.30 uur) met een nagenoeg fitte selectie aantreedt tegen FC Utrecht.

''Je merkt de laatste maanden dat die negatieve sfeer, ook in het stadion, invloed heeft op het team. Voor mij is het wel helder dat je alleen maar goed kunt presteren als het rustig is."