Barendrechts Dagblad | Geetruida tekent bij Feyenoord tot 2022

Geetruida tekent bij Feyenoord tot 2022

mainImage
Geertruida

Lutsharel Geertruida gaat zijn handtekening zetten onder een nieuw contract. Feyenoord heeft met de 19-jarige verdediger een principeakkoord bereikt over een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2022 aan de club verbindt. Het huidige contract van Geertruida loopt tot de zomer van 2020.

Geertruida begon met voetballen bij de Rotterdamse voetbalvereniging Overmaas. Sinds 2012 maakt de verdediger deel uit van Feyenoord Academy, waar hij zich sterk ontwikkelde en uitgroeide tot jeugdinternational. Op 26 oktober 2017 maakte de Rotterdammer zijn debuut, een klein half jaar nadat hij zijn eerste profcontract bij Feyenoord tekende. Geertruida maakte dit seizoen in vijf wedstrijden zijn opwachting, waarvan twee keer in de Europese kwalificatieduels.

''Jarenlang reed ik dagelijks met de tram langs De Kuip en liep ik naar Varkenoord,'' vertelt Geertruida. ''Toen ik een aantal jaar geleden mijn eerste contract mocht tekenen en bij Feyenoord 1 mocht aansluiten, kwam er al een droom uit. Tegelijkertijd begon het toen pas, dan moet je het nog laten zien. Ik ben daarom minstens even blij, misschien nog wel blijer, met dit nieuwe contract. Het is voor mij enorm leerzaam om bij de eerste selectie van Feyenoord mee te trainen. Het tempo ligt hoog en ik leer veel van de ervaren spelers om me heen. Ik wil de komende jaren alleen maar belangrijker worden voor de club.''

 


Foto: Feyenoord