Geen Huis van Oranje bij achtste finales WK, mogelijk wel daarna

29 November 2022, 19:50 uur
ANP

De KNVB organiseert zaterdag geen zogeheten Huis van Oranje in de Johan Cruijff ArenA tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal in de achtste finales van het WK. De drie groepswedstrijden werden wel uitgezonden op grote schermen in AFAS Live en in de ArenA. De KNVB verwacht dat veel Nederlanders komend weekeinde Sinterklaas vieren en dat de animo voor het Huis van Oranje daarom niet zo groot is.

Mogelijk gaat de ArenA wel weer open voor publiek als het Nederlands elftal verder komt in het toernooi. De KNVB neemt daar later deze week een beslissing over.

Bij het eerste WK-duel van Oranje tegen Senegal waren 4000 mensen welkom in AFAS Live in Amsterdam om de wedstrijd op schermen te zien. De wedstrijden tegen Ecuador en Qatar werden uitgezonden in de Johan Cruijff ArenA. In beide gevallen kwamen daar zo'n 30.000 Oranjesupporters op af. Rond de wedstrijden vonden optredens plaats van artiesten als Flemming, Emma Heesters, Ronnie Flex, Lucas & Steve, Willeke Alberti en Xander de Buisonjé.

Het Nederlands elftal plaatste zich als winnaar van groep A voor de knock-outfase en komt daarom zaterdag weer in actie. De aftrap in het Khalifa International-stadion in Al Rayyan is om 16.00 uur Nederlandse tijd.