Barendrechts Dagblad | Frank de Boer gaat ja zeggen
mainImage

Frank de Boer gaat ja zeggen

23 september 2020, 00:02 uur
Sport

Frank de Boer wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 112-voudig international heeft met de KNVB om de tafel gezeten en laat zo snel mogelijk weten of hij akkoord is met de voorwaarden. In kleine kringen weet men dat dit een formaliteit is. In voetbalkringen is het gebruikelijk dat men niet gelijk hongerig ja zegt.

Voor de 50-jarige De Boer ligt een contract klaar tot en met het WK van 2022 in Qatar. De oud-trainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United heeft er geen moeite mee dat Dwight Lodeweges zijn rechterhand wordt. Lodeweges is populair bij de internationals en assisteerde Koeman ook al bij Oranje. 

De Boer liet al eerder weten dat hij het een eer zou vinden om bondscoach van Oranje te worden. "Het is samen met de functie van minister-president de belangrijkste baan van Nederland", zei hij. "Iedereen praat er over."

Alleen Peter Bosz was een andere serieuze kandidaat voor de KNVB. Niet Louis van Gaal. Ook niet Henk ten Cate, die door Ruud Gullit naar voren was geschoven. Ten Cate had in dat geval Gullit bij zijn staf willen betrekken en dat werd het te veel vriendjespolitiek, vond men in Zeist.

De 50-jarige De Boer was succesvol met Ajax, met vier landstitels. Bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United diende hij zijn contract niet uit.