Feyenoorder Timber niet verrast door aanvoerdersrol Jong Oranje

20 June 2023, 13:18 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-middenvelder Quinten Timber had zijn nieuwe rol als aanvoerder van Jong Oranje op het EK al wel een beetje zien aankomen. De 22-jarige Utrechter zegt zich niet anders te gaan gedragen door de keuze van bondscoach Erwin van de Looi. "Ik blijf vooral mezelf en ga de aanvoerdersrol niet forceren", zei Timber voor het eerste EK-duel met België in Georgië.

"Ik heb bijna alle kwalificatiewedstrijden gespeeld en voel me een leider van de groep", zei een trotse Timber. "Niet iedereen kan zo'n toernooi spelen."

Timber is weer fit nadat een knieblessure hem een groot deel van de tweede seizoenshelft aan de kant had gehouden. "Ik wist dat ik de laatste wedstrijden van Feyenoord nog kon spelen. Dat was belangrijk. Ik keek tijdens mijn blessure al uit naar het EK."

Van de Belgen wil de speler van de landskampioen woensdag extra graag winnen omdat het een buurland is. "Het is een derby. Verschillende jongens in onze ploeg spelen ook in de Belgische competitie. België heeft een sterk team, maar wij ook."

De wedstrijd tegen de Belgen is woensdag om 18.00 uur in Tbilisi. Gastland Georgië en Portugal zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.


Door: ANP