Feyenoord wint met moeite uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk

21 August 2022, 18:59 uur
ANP

Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk gewonnen. Dankzij een minimale 1-0-zege herstelde de ploeg van trainer Arne Slot zich van het puntenverlies van vorige week op eigen veld tegen sc Heerenveen (0-0). Spits Danilo zorgde uit een strafschop voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was zijn derde treffer van het seizoen.

Feyenoord boekte in de derde speelronde zijn tweede overwinning van deze jaargang. De openingswedstrijd werd met 5-2 gewonnen bij Vitesse. RKC verloor voor het eerst dit seizoen, na twee keer gelijk te hebben gespeeld.

Quilindschy Hartman maakte als linksback zijn debuut in het eerste van Feyenoord. Met ook de gehuurde Oussama Idrissi voor het eerst in de basis creëerde de club uit Rotterdam, net als de thuisploeg, in de eerste helft niet veel. In de tweede helft gebeurde er meer. Het was Danilo die uit een strafschop, gegeven op aanraden van de VAR, in de 68e minuut het winnende doelpunt maakte.