Feyenoord wil de problemen van Ajax nog groter maken

24 September 2023, 07:37 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord kan de problemen bij Ajax nog groter maken. De landskampioen begint om 14.30 uur voor het eerst in decennia als torenhoge favoriet aan het uitduel met de grote rivaal uit de hoofdstad.

Feyenoord is de club in vorm. De ploeg van Arne Slot won de laatste vier wedstrijden en trof maar liefst zeventien keer doel in de laatste drie competitieduels. Ajax wacht al vier duels op een zege en beleeft met 5 punten uit vier duels in de Eredivisie de slechtste competitiestart in 59 jaar.

Ajax stelt niet alleen sportief teleur. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in opspraak geraakt omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor dat aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf ook aandeelhouder is. Ajax laat een extern bureau onderzoek naar de Duitser doen en heeft hem verzocht om tijdens wedstrijden even niet op de tribune te zitten.

Bij Feyenoord keert Ayase Ueda mogelijk sneller dan verwacht terug in de selectie. Ajax-trainer Maurice Steijn geeft de 18-jarige Silvano Vos mogelijk een basisplaats. Feyenoord won vorig jaar voor het eerst in 18 jaar een uitwedstrijd tegen Ajax (2-3).

 


Door: ANP