Feyenoord vindt in Holmgren Pedersen nieuwe rechtsback

22 June 2021, 15:10 uur
Sport
mainImage
Feyenoord Media

Feyenoord heeft met Marcus Holmgren Pedersen de tweede versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De Noorse rechtsback komt over van Molde FK en tekent een contract voor vijf seizoenen tot de zomer van 2026.


Marcus Holmgren Pedersen debuteerde op achttienjarige leeftijd in het eerste elftal van Tromsø, de club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. Na twee seizoenen in de hoofdmacht maakte hij in 2020 de overstap naar Molde FK. In het elftal van de huidige nummer twee van de Eliteserien (de hoogste Noorse voetbalcompetitie) speelde hij in totaal 36 wedstrijden, waarvan tien in de UEFA Europa League en een drietal in de voorronde van de UEFA Champions League. Als jeugdinternational van Noorwegen was hij in 2019 namens zijn geboorteland actief op het EK Onder 19.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, is blij met de komst van Holmgren Pedersen. ''Met het aantrekken van Marcus is de positie van rechtsback weer voldoende bezet. Hij is een talentvolle jongen die voor zijn leeftijd ook al de nodige Europese wedstrijdminuten in de benen heeft. Belangrijk omdat we ook op dat podium al vroeg aan de bak moeten. Naast zijn verdedigende kwaliteiten is hij ook als opkomende back op diverse manieren betrokken bij het spel. We hebben er vertrouwen in dat hij hier bij Feyenoord de volgende stappen in zijn ontwikkeling gaat zetten.''

Holmgren Pedersen zegt uit te kijken naar deze stap. ''Feyenoord is de ideale club voor mij om me verder te ontwikkelen. Het nieuwe avontuur waar ik naar op zoek was. De Nederlandse competitie en de manier waarop veel teams spelen is ook al aardig bekend bij mij. Ik kijk er enorm naar uit mijn teamgenoten, de staf en natuurlijk de supporters te ontmoeten. En bovenal de sfeer van de volle Kuip te voelen.''

Marcus Holmgren Pedersen, die deze week nog met Molde speelde in de Noorse competitie, sluit begin juli bij Feyenoord aan.