Feyenoord verliest in de Kuip van Twente en Orkun Kökçü valt uit

15 May 2022, 17:06 uur
ANP

Een vervelende middag voor Feyenoord. De Rotterdammers verloren de laatste competitiewedstrijd in de Kuip met 1-2 van FC Twente en Orkun Kökçü viel geblesseerd uit. Hoe ernstig zijn blessure met het oog op Conference League-finale van 25 mei tegen AS Roma is, was kort na de wedstrijd nog niet duidelijk. Voor de posities op de ranglijst had de nederlaag geen gevolgen, want Feyenoord en Twente waren al zeker van respectievelijk de derde en vierde plek. Het uiteindelijke verschil op de ranglijst is drie punten.

Bij Feyenoord ontbraken Gernot Trauner en Reiss Nelson al. Beide spelers kampen met lichte hamstringblessures. Trainer Arne Slot wilde geen risico met ze nemen met het oog op de finale van de Conference League. Ook Tyrell Malacia ontbrak. De bedoeling is dat de linksback komende week weer de training hervat.

Kwetsbaar

Alireza Jahanbakhsh verving Nelson en de verdedigers Ramon Hendriks en Marcus Pedersen verschenen ook aan de aftrap. Feyenoord was defensief kwetsbaar zonder Trauner en Malacia.

Dimitrios Limnios opende de score in de 27e minuut voor FC Twente. Gijs Smal maakte 10 minuten later het tweede doelpunt voor de bezoekers uit Enschede. Ricky van Wolfswinkel bereidde beide treffers voor. Feyenoord kwam in de tweede helft niet verder meer dan een doelpunt van Cyriles Dessers in de 68e minuut.