Feyenoord treft Lazio in Europa League

26 August 2022, 16:31 uur
Sport
mainImage
ANP

PSV neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen Arsenal, in 2019 finalist in het tweede clubtoernooi van Europa. Feyenoord werd gekoppeld aan Lazio uit Rome, waar in het verleden ongeregeldheden met fans van Feyenoord waren.

PSV neemt het verder op tegen FK Bodø/Glimt uit Noorwegen en het Zwitserse FC Zürich. Het Deense FC Midtjylland en SK Sturm Graz uit Oostenrijk zijn de andere twee tegenstanders van Feyenoord.

De wedstrijd Lazio - Feyenoord is beladen omdat de Rotterdamse fans in 2015 zware vernielingen aanbrachten in de Italiaanse stad, tot grote woede van de stad en de toenmalige tegenstander AS Roma.

PSV verloor woensdag in de play-offs van de Champions League van de Schotse club Rangers FC, Feyenoord kwalificeerde zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League.

De eerste speelronde van de Europa League is op donderdag 8 september. Op 3 november worden de laatste groepsduels gespeeld. Feyenoord mag bij de eerste uitwedstrijd geen supporters meenemen. Ook moet een deel van De Kuip leeg blijven bij de eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van het Europese bekertoernooi. Het gaat om de noordtribune, waar de fanatieke aanhang zit. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA bestrafte Feyenoord daarmee voor ongeregeldheden tijdens beide duels met Olympique Marseille in de halve finales van de Conference League.

De finale van de Europa League wordt volgend jaar in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gespeeld.