Feyenoord-trainer Slot wil van loting met perspectief niets weten

26 August 2022, 16:31 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot wil niets weten van een loting met perspectief in de groepsfase van de Europa League. Naast Lazio werden de Rotterdammers gekoppeld aan FC Midtjylland uit Denemarken en het Oostenrijkse Sturm Graz.

"Het is een mooie groep. De eerste tegenstander die je ziet is Lazio, dus we zijn geëindigd tegen een Romeinse ploeg en nu spelen we weer tegen een ploeg uit Rome. Het is mooi om tegen te spelen", zei Slot op zijn persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met FC Emmen.

Slot wil niets weten van een favorietenrol voor Feyenoord, afgelopen seizoen finalist in de Conference League. "Dat is weer een redelijk Nederlandse vraag", antwoordde hij op de vraag of hij de loting als gunstig bestempelde. "Het is Nederlands om gelijk de tegenstanders kleiner te maken. Sturm Graz en FC Midtjylland zijn net uitgeschakeld in de Champions League, dus het is niet gepast ze heel erg te onderschatten. Maccabi Haifa kon er vorig jaar volgens de Nederlandse gedachtegang ook helemaal niks van, nu hebben ze zich met bijna dezelfde ploeg geplaatst voor de Champions League."

Eerder deze week nam Slot afscheid van Jens Toornstra, die besloot zijn loopbaan bij FC Utrecht te vervolgen. "Jens was de afgelopen acht jaar veel meer een basisspeler dan niet. Hij vocht zich elke keer weer terug in de ploeg", aldus Slot, die veel met Toornstra sprak over een langer verblijft.

"We vinden het ongelooflijk jammer dat hij weg is. Maar Jens wilde er vrij zeker van zijn dat als hij de hele week zou trainen hij in het weekend in de basis zou staan. Die garantie kon ik hem niet geven. Ik denk dat FC Utrecht dat ook niet kon, maar dat de kans in Utrecht wel groter was."

Slot kan tegen FC Emmen mogelijk niet beschikken over spits Danilo, die tijdens de training een tik had gekregen. "Het is nog even afwachten of hij kan spelen", aldus Slot, die de Slowaakse verdediger David Hancko kan laten debuteren.

Feyenoord - FC Emmen begint zaterdag om 20.00 uur.


Door: ANP