Feyenoord-trainer Slot baalt van onzorgvuldige afwerking

3 April 2022, 09:49 uur
Sport
mainImage
ANP
Feyenoord-trainer Arne Slot.

Feyenoord-trainer Arne Slot vond dat Feyenoord tegen Willem II vooral onzorgvuldig was in de afwerking. De Rotterdammers schoten veelvuldig op het Tilburgse doel, maar kwamen tot slechts twee doelpunten: 2-0.

"In de eerste helft hebben we zo vaak op doel geschoten en op sommige momenten waren we wat ongecontroleerd", zei Slot voor de camera van ESPN. "Je kunt beter geplaatst schieten, nu was het vaak wel heel wild. Het is een kwestie van even een rustig moment vinden en even inhouden. Maar dat is ook een kwaliteit van een speler."

Luis Sinisterra opende pas halverwege de tweede helft de score. Het bleef tot de blessuretijd spannend in De Kuip, waar Bryan Linssen het duel besliste na een slippertje in de defensie van Willem II. "Het duurde weer te lang voordat we het verschil in de wedstrijd maakten. Maar dat is een repeterend verhaal en daardoor bleef het tot de laatste seconde spannend. Terwijl zij, gechargeerd gezegd, minder dan een minuut op onze helft zijn geweest."

Al met al was Slot dan ook tevreden. "Het was goed om te zien hoe goed gedisciplineerd we gespeeld en verdedigd hebben. Op één moment na hebben we niets weggegeven en ik ben blij dat die bal er niet inging. Bovendien hebben we voldoende gecreëerd. Aan het eind van de rit is het best een prima overwinning."

Slot gaat zich nu met zijn ploeg voorbereiden op de kwartfinales van de Conference League. Donderdag is in De Kuip Slavia Praag de tegenstander. De trainer denkt dan weer te kunnen beschikken over de nu nog zieke Jens Toornstra, maar voor Lutsharel Geertruida komt dat duel volgens Slot te vroeg.


Door: ANP