Feyenoord test doelman Jakobsson tegen ADO o-21

15 August 2020, 21:33 uur
Sport
mainImage
Wille Jakobsson

De beloftenelftallen van Feyenoord en ADO Den Haag (onder 21) hebben zich zaterdagmiddag op Varkenoord tijdens hun vriendschappelijke wedstrijd wel uitgesloofd om de honger van het publiek naar voetbal te stillen, maar niet in doelpunten. De productie bleef bij twee doelpunten steken, keurig verdeeld (1-1).

ADO Den Haag kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een snelle uitval met Xander Severina in de hoofdrol en hoewel zijn actie door Feyenoord-doelman Tein Troost in eerste instantie onschadelijk werd gemaakt was Nick Broekhuizen via de rebound wel trefzeker: 0-1.

Na dit openingsdoelpunt kreeg de ADO-ers Reemst, Essabri en Noordanus mooie kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar toen dit niet gebeurde kantelden krachtsverhouding en mogelijkheden. Feyenoord trof een keer de lat als inswinger naar de gelijkmaker, die uiteindelijk op naam kwam van Naoufal Bannis: 1-1.

In de tweede helft wisselde beide trainers diverse keren en waren grote kansen zeer spaarzaam. Wel twee grote mogelijkheden aan het einde van de wedstrijd. Eén voor de Rotterdammer Hall en voor de Hagenaar Severina. Voor de ADO-aanvaller wellicht zelfs de mooiste van de twee, maar hij kwam net een paar centimeter te kort om invaller-doelman Wille Jakobsson (de Zweed was op proef) te verslaan.

De opstellingen:

FEYENOORD: (eerste helft):
Troost; Owusu, Hall, van der Zeeuw, Hartman; El Bouchataoui (c) Johnsen, Maeda; Lont, Bannis, Vente

FEYENOORD (tweede helft):
Jakobsson; Hall, Gündüz, van der Zeeuw, Maeda; El Bouchataoui (c), De Mooij, Naujoks; Lont, Bannis, Belarbi