Feyenoord speelt met Zerrouki en Stengs gelijk tegen Villarreal

27 July 2023, 21:47 uur
ANP

Feyenoord heeft in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen het Spaanse Villarreal. In de Kuip eindigde het duel tussen de landskampioen en de nummer 5 uit La Liga in 1-1.

Coach Arne Slot liet Feyenoord beginnen met de net officieel vastgelegde Calvin Stengs in de basis op rechts. De van OGC Nice overgenomen aanvaller deed een half uur mee en werd daarna vervangen door Javairô Dilrosun.

De Spanjaarden kwamen met hun eerste grote kans vlak voor de rust op 1-0. Étienne Capoue werd goed aangespeeld door Gerard Moreno en maakte het met een volley fraai af. In de tweede helft werd Feyenoord feller met veel nieuwe spelers in de ploeg zoals Thomas Beelen, Thomas van den Belt en Minteh. Dat leverde in de 52e minuut een strafschop op na een overtreding van keeper Pepe Reina op Antoni Milambo. Alireza Jahanbakhsh schoot vanaf 11 meter binnen.

Feyenoord speelde in de voorbereiding eerder gelijk tegen het Belgische Union (0-0) en verloor op het trainingskamp in Oostenrijk van het Duitse Hoffenheim (4-2). Zondag spelen de Rotterdammers nog een oefenwedstrijd tegen Benfica. Feyenoord speelt op vrijdag 4 augustus de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen bekerwinnaar PSV.