Sport
mainImage
ANP
Alireza Jahanbakhsh.

Feyenoord heeft het trainingskamp in Oostenrijk goed afgesloten. Het elftal van trainer Arne Slot won in Anif met 2-1 van Red Bull Salzburg, dat zich in mei verzekerde van de negende achtereenvolgende landstitel in Oostenrijk.

Voor Salzburg betekende het de tweede oefenwedstrijd van de dag. Eerder verloor de club met 2-1 van Antwerp, de club van trainer Mark van Bommel.

Dijon Kameri bracht Salzburg tegen Feyenoord al na 5 minuten op voorsprong. De gelijkmaker kwam na ruim een half uur spelen op naam van Alireza Jahanbakhsh. In de tweede helft profiteerde Mohamed Taabouni, overgekomen van AZ, van slecht uitverdedigen aan de kant van Salzburg. Trainer Arne Slot speelde de eerste helft met veel vaste basiskrachten. Na rust kregen veel jongelingen de kans.

Mats Wieffer liep in de 82e minuut een blessure op. De voormalig middenvelder van Excelsior verliet het veld op een brancard.

Feyenoord herstelde zich met de winst van de ruime nederlaag van een week geleden tegen FC Kopenhagen (0-7). De Rotterdammers raakten afgelopen week Tyrell Malacia en Luis Sinisterra kwijt aan respectievelijk Manchester United en Leeds United.