Feyenoord sluit Kuip en trainingscomplexen

15 March 2020, 21:56 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Heel wat profclubs, zoals Feyenoord, geven direct gehoor aan de oproep van voetbalbond KNVB om alle trainingsfaciliteiten te sluiten. Het kabinet kondigde zondag scherpere maatregelen aan om verspreiding van het coronavirus in te dammen en één daarvan is dat alle sportclubs in ieder geval tot 6 april hun complex dicht moeten houden. Dat heeft ook betrekking op de faciliteiten van de betaaldvoetbalclubs.

Feyenoord heeft niet alleen stadion De Kuip gesloten, maar ook Varkenoord (waar alle jeugdteams trainen) en trainingscomplex 1908 van de profs. De selectie van trainer Dick Advocaat komt daar de komende weken dus niet meer samen. Ook AZ, dat de koppositie in de eredivisie deelt met Ajax, sluit het trainingscomplex voor alle teams. De Alkmaarse voetballers van trainer Arne Slot krijgen individuele programma's om hun conditie enigszins op peil te houden.

Ajax maakte zondagavond beken dat de hoofdselectie en de spelersgroep van Jong Ajax voorlopig niet trainen. De Amsterdamse club kondigde eerder op de dag al aan de jeugdopleiding tot het einde van deze maand te sluiten. De PSV-leiding beslist maandag over wat er de komende weken gaat gebeuren. Het Philips-stadion blijft in ieder geval tot 6 april gesloten. Ook de technische staf van Sparta neemt maandag een beslissing.

In de eredivisie stonden voor 4 en 5 april de wedstrijden PSV - Heracles Almelo, Sparta Rotterdam - sc Heerenveen, VVV-Venlo - Willem II, AZ - Vitesse, FC Utrecht - FC Groningen, RKC Waalwijk - Feyenoord, ADO Den Haag - FC Emmen, Ajax - PEC Zwolle en FC Twente - Fortuna Sittard op het programma.