15 August 2021, 18:53 uur
Sport
mainImage
ANP

Met aanvallend voetbal heeft Feyenoord de uitwedstrijd tegen Willem II tot een goed einde gebracht. De vernieuwde ploeg uit Rotterdam zegevierde met 0-4 en won zo vertrouwen voor het thuisduel van komende donderdag met het Zweedse IF Elfsborg in de play-offs van de Conference League.

Feyenoord trapte af zonder Alireza Jahanbakhsh. De opvolger van Steven Berghuis was onvoldoende hersteld van de liesblessure die hij donderdag tegen FC Luzern opliep. Trainer Arne Slot heeft kennelijk nog geen hoge pet op van Róbert Bozenik. De opvolger van Dick Advocaat posteerde Jens Toornstra, van origine middenvelder, op de rechterflank en liet zijn Slowaakse spits op de bank beginnen. Bozenik mocht in de slotfase nog wel invallen, toen de wedstrijd allang gespeeld was.

Willem II beleefde een rommelige voorbereiding op het seizoen. De nieuwe trainer Fred Grim zag niet alleen sleutelspelers als Mike Trésor (KRC Genk) en Vangelis Pavlidis (AZ) vertrekken. Bij Willem II testten er zo veel personen positief op corona dat er soms maar acht spelers op het trainingsveld stonden.

De eerste kans was nog wel voor Willem II. Maar doelman Justin Bijlow redde uitstekend op een kopbal van Kwasi Wriedt. Vervolgens trok Feyenoord de wedstrijd snel naar zich toe. Bryan Linssen opende in de 17e minuut de score, na slecht keeperswerk van Robbin Ruiter. Luis Sinisterra maakte in de 25e minuut de 2-0.

Het nieuwe Feyenoord lijkt niet meer op de ploeg die vorig seizoen onder Advocaat vaak zo compact mogelijk probeerde te verdedigen. Trainer Slot ziet zijn ploeg het liefst op de helft van de tegenstander voetballen. Alle aanwinsten van de club uit Rotterdam lijken de ploeg ook beter te maken. Gernot Trauner verdedigde ook in Tilburg stevig maar solide. Marcus Holmgren Pedersen is een rechtsback met aanvallende intenties en Guus Til en Fredrik Aursnes voetbalden makkelijk mee op het middenveld.

In de openingsfase van de tweede helft ontdeed Til de wedstrijd van het laatste beetje spanning. De middenvelder tekende voor de 3-0. Hij zal zelf ook niet helemaal beseffen wat hem allemaal overkomt. Zo zit je op de bank bij Freiburg en zo rijg je de doelpunten aaneen bij Feyenoord en word je ook nog door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor de duels met Noorwegen, Montenegro en Turkije in de WK-kwalificatie.

Willem II moest na een klein uur verder met tien man, nadat Emil Bergström zijn tegenstander Sinisterra lomp had gevloerd. Feyenoord had het vizier toen al op Elfsborg gericht. De ingevallen Naoufal Bannis bepaalde in blessuretijd nog wel de eindstand op 4-0.