Feyenoord pakt in ondertal punt bij CSKA Moskou

26 November 2020, 20:59 uur
ANP

Feyenoord heeft in de Europa League een punt gepakt bij CSKA Moskou. De ploeg van trainer Dick Advocaat moest in de Russische hoofdstad vrijwel de hele tweede helft met tien man spelen, na een rode kaart voor Nicolai Jørgensen. In ondertal hield Feyenoord echter vrij eenvoudig stand: 0-0.

Met 5 punten uit vier wedstrijden heeft Feyenoord de tweede plek in groep K in handen. Volgende week nemen de Rotterdammers het in De Kuip op tegen koploper Dinamo Zagreb, dat 3 punten meer heeft. Feyenoord sluit de groepsfase op 10 december in Oostenrijk af tegen Wolfsberger.

Net als zondag tegen Fortuna Sittard, toen Orkun Kökcü al vroeg in de wedstrijd rood kreeg, stond Feyenoord in Moskou lang met een man minder op het veld. Jørgensen kreeg twee keer geel omdat hij bij luchtduels iets te nadrukkelijk zijn elleboog gebruikte. Ook met een man minder had Feyenoord echter weinig te duchten van de koploper van de Russische competitie. Vier dagen eerder wist de ploeg van Advocaat in Sittard met tien man zelfs een achterstand om te zetten in een zege (1-3).

Feyenoord stond in de openingsfase wel onder druk, maar kreeg daarna steeds meer grip op de wedstrijd. De beste kansen in de eerste helft waren ook voor de Rotterdammers. Jørgensen kwam in de 35e minuut net te laat om een strakke voorzet van Steven Berghuis binnen te glijden. Vlak voor rust kon Bart Nieuwkoop een voorzet van Kökcü vrij inkoppen, maar de rechtsback deed dat recht op doelman Igor Akinfejev af.

De ploeg van trainer Dick Advocaat raakte het overwicht kwijt nadat Jörgensen aan het begin van de tweede helft met rood van het veld was gestuurd. Het betekende weer een tegenvaller voor de Deen die geen schim meer is van de trefzekere spits die Feyenoord in 2017 naar het kampioenschap leidde.

Met een man minder beperkten de Rotterdammers zich vooral tot 'overleven'. Even kwam Feyenoord in de problemen, maar CSKA wist niet meer af te dwingen dan een schot van Chidera Ejuke (ex-Heerenveen) dat rakelings langs het doel van Nick Marsman vloog en een afgekeurde treffer van invaller Ilja Sjkoerin die buitenspel stond.