Feyenoord met Dessers naar Israël

12 September 2021, 12:26 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft nieuwkomer Cyriel Dessers opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Maccabi Haifa waarmee de Rotterdammers de groepsfase van de Conference League dinsdag openen. De Belgische aanvaller werd op de slotdag van de transferperiode op huurbasis overgenomen van Racing Genk.

Met Dessers reizen nog achttien andere spelers zondag naar Israël. Reiss Nelson, de andere aanvaller die onlangs werd gehuurd, maakt nog geen deel uit van de groep. De Engelse jeugdinternational van Arsenal is nog niet fit.

Iraniër Alireza Jahanbakhsh ontbreekt. Feyenoord besloot eerder al de aanvaller niet mee te nemen om te voorkomen dat hij in de toekomst niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg, een mogelijke sanctie voor Iraniërs die de strijd aangaan met Israëlische sporters. Ook bij de thuiswedstrijd wordt hij door de club om deze reden buiten de selectie gehouden.

João Teixeira, Marcos Senesi en Lutsharel Geertruida zijn terug in de selectie. Verdediger Geertruida onderging in mei een knie-operatie en maakte zaterdag zijn rentree op het veld bij Jong Feyenoord.


Door: ANP