Feyenoord laat Marcus Pedersen naar Sassuolo gaan

18 August 2023, 15:39 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot van Feyenoord houdt rekening met een vertrek van Marcus Pedersen. De Noorse rechtsback stapt waarschijnlijk over naar de Italiaanse club Sassuolo, dat hem wil huren met een optie tot koop. Pedersen (23) speelde twee jaar voor Feyenoord en veroverde vorig seizoen met de Rotterdammers de landstitel.

"Het is nog niet rond", zei Slot. "Hij was vanochtend nog even bij ons op het trainingscomplex. Maar hij is er zondag tegen Sparta niet bij, of laat ik het zo zeggen. Hij is er waarschijnlijk niet bij. Want zoals ik zei is de transfer nog niet afgerond."

De Noorse international speelde 59 competitiewedstrijden in Nederland en scoorde één keer, in februari van dit jaar tegen AZ. Vlak voor tijd schoot Pedersen de winnende treffer binnen (2-1).

Nieuwkoop

Feyenoord trok vorige week met Bart Nieuwkoop een nieuwe rechtsback aan, in de veronderstelling dat Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig zou vertrekken. De transfer van die multifunctionele Oranje-international naar Duitsland ging op het laatste moment echter niet door. Geertruida kan als rechtsback en centraal achterin spelen.

Nieuwkoop kreeg zondag in de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord, tegen Fortuna Sittard (0-0), rechts achterin de voorkeur boven Pedersen. Hij werd weliswaar al snel met rood van het veld gestuurd en is nu voor twee wedstrijden geschorst, maar toch besloot Feyenoord om nu afscheid te nemen van Pedersen. Sassuolo eindigde afgelopen seizoen op de dertiende plaats in de Serie A.

 


Door: ANP