Sport
mainImage
ANP
Cyriel Dessers maakte in de 77e minuut de winnende.

Feyenoord heeft zich in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle naar een overwinning geknokt. De nummer 3 van de Eredivisie kwam na rust terug van een achterstand van 1-0. Luis Sinisterra en Cyriel Dessers maakten de doelpunten voor de club uit Rotterdam.

Bram van Polen schoot PEC Zwolle in blessuretijd van de eerste helft via de onderkant van de lat op voorsprong (1-0). Sinisterra trof doel in de 67e minuut en Dessers in de 77e minuut. De wedstrijd werd na 75 minuten onderbroken omdat er vanaf een tribune met fans van PEC Zwolle vuurwerk op het veld was gegooid. Het duel lag zo'n 10 minuten stil.

Feyenoord blijft door de zege de nummer 3 van de Eredivisie, met een achterstand van 8 punten op Ajax en 6 punten PSV. PEC Zwolle is nu de nummer laatst van de ranglijst. Orkun Kökçü kreeg een gele kaart en is daardoor geschorst voor het uitduel van Feyenoord van komende zondag met Ajax.

Vuurwerk

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord werd na 75 minuten bij een stand van 1-1 tijdelijk onderbroken. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde beide ploegen naar de kleedkamer nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Het duel werd na ruim 10 minuten weer hervat.

Het vuurwerk werd vanaf een tribune met supporters van PEC Zwolle op het veld gegooid. Volgens sportzender ESPN heeft doelman Ofir Marciano van Feyenoord een schram op een been opgelopen door het vuurwerk.