Feyenoord keert na zes jaar terug in Champions League

19 September 2023, 09:49 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord speelt om 21.00 uur tegen Celtic zijn eerste wedstrijd in de Champions League sinds het seizoen 2017-2018. Het duel tussen de landskampioenen van Nederland en Schotland is een herhaling van de door Feyenoord gewonnen finale in de Europa Cup I van 1970.

Feyenoord is de laatste weken goed in vorm. Na een tegenvallende start van de competitie, met gelijke spelen tegen Fortuna Sittard en Sparta, werden de laatste drie duels met grote cijfers gewonnen. De ploeg maakte in totaal negentien doelpunten in vijf wedstrijden.

Trainer Arne Slot rekent zich echter nog niet rijk voor de wedstrijd in De Kuip tegen Celtic. "Wij hebben meer kwaliteiten dan die vijf eerdere tegenstanders. De komende tegenstanders zijn minimaal gelijkwaardig. Nu gaan we zien hoe we deze nieuwe test gaan doorstaan", aldus Slot.

Feyenoord heeft tegen Celtic niet de beschikking over de aanvallers Santiago Giménez (geschorst) en Ayase Ueda (geblesseerd). De andere ploegen in de poule, Lazio en Atlético Madrid, spelen in Rome eveneens om 21.00 uur tegen elkaar.


Door: ANP