Feyenoord heeft voormalig AZ'er Stengs officieel binnen

26 July 2023, 16:03 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft de komst van Calvin Stengs officieel bekendgemaakt. De 24-jarige aanvaller komt over van OGC Nice, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Royal Antwerp FC. De zevenvoudig international van Oranje heeft een contract voor vier jaar getekend bij de landskampioen.

Stengs is een goede bekende van trainer Arne Slot. Het duo werkte samen bij AZ. "Er zijn hier veel mooie uitdagingen om naar uit te kijken", zegt Stengs op de website van zijn nieuwe club. "Daarnaast ben ik al goed bekend met de manier van spelen onder Arne Slot, wat zal helpen om me sneller aan te passen. Ik kijk er ook enorm naar uit om in De Kuip te spelen. Het gaf mij altijd al een bijzonder gevoel als ik dit stadion binnenliep. Dat zal vanaf nu als Feyenoorder alleen nog maar specialer zijn."

Stengs wordt bij Feyenoord de opvolger van Sebastian Szymański, die afgelopen seizoen werd gehuurd van Dinamo Moskou. De Rotterdammers wilden de Pool graag definitief overnemen, maar Szymański koos voor een lucratief contract bij Fenerbahçe.

De 24-jarige Stengs verruilde AZ in de zomer van 2021 voor OGC NIce. Na één seizoen werd hij verhuurd aan Royal Antwerp FC, waarmee hij kampioen van België werd. Ook greep hij met Antwerp de beker.

 


Door: ANP