Feyenoord heeft Slowaakse verdediger Hancko bijna binnen

19 August 2022, 14:37 uur
Sport
mainImage
Rotterdam Partners

Feyenoord is dicht bij een akkoord met David Hancko. De 24-jarige Slowaakse linkercentraleverdediger komt over van Sparta Praag. Bij Feyenoord moet Hancko de plek innemen van Marcos Senesi, die is overgestapt naar Bournemouth.

"We zijn heel druk om hem binnen te halen. Ik denk dat hij bijna binnen is. Maar het woord 'bijna' zegt ook dat het nog niet helemaal afgerond is", zei trainer Arne Slot vrijdag in zijn vooruitblik op de uitwedstrijd van zondag tegen RKC Waalwijk. "Hancko is een fysiek sterke jongen, die sterk is in de duels. Hij is ook snel, zeker op de langere afstanden. Dat betekent dat hij prima met ruimte in zijn rug kan spelen. Verder is hij van toegevoegde waarde in de opbouw. Ik denk dat we van een versterking kunnen spreken."

Hancko, international van Slowakije, speelde eerder in eigen land voor MSK Zilina en voor de Italiaanse club Fiorentina.

De verdediger wordt de twaalfde nieuweling in de selectie van Feyenoord. "Ik ben ontzettend tevreden over wat de club voor elkaar heeft gekregen qua versterkingen. Ik kan er alleen maar ontzettend blij en tevreden mee zijn", aldus Slot. "Ook nu hebben we kwalitatief goede spelers gehaald zodat we de komende jaren ook weer spelers kunnen gaan verkopen, net als nu. Maar een lange termijn kan niet zonder de korte. We zullen ook resultaten moeten behalen."

Slot vindt het lastig om aan te geven hoe lang hij nodig heeft om het bijna volledig nieuwe team op zijn manier te laten voetballen. "Tegen Heerenveen zag ik, qua voetbal, al wat dingen van vorig seizoen terug. We moeten onszelf nog wel verbeteren in het creëren en krijgen van kansen." Feyenoord bleef tegen de Friezen steken op 0-0, na een week eerder de competitie te zijn gestart met een zege van 5-2 bij Vitesse.

Jens Toornstra is voorlopig geen basisspeler. De 33-jarige middenvelder moest zich in beide duels met een invalbeurt tevreden stellen. Slot: "Jens is een hele waardevolle speler, dat is helder voor mij. Uiteindelijk gaat het erom of hij goed met zijn rol kan omgaan. Als dat voor Jens niet zou gelden, is hij oud en wijs genoeg om dat aan te geven."


Door: ANP