Feyenoord hard onderuit in oefenduel met Union

17 July 2022, 10:19 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft een oefenduel met Union Sint-Gillis met ruime cijfers verloren. De Belgische nummer 2 van het vorige seizoen was met 4-0 te sterk op Varkenoord, het trainingscomplex van de club uit Rotterdam. Bart Nieuwkoop scoorde tegen zijn oude club. Dennis Eckert, Ross Sykes en Ilyes Ziani troffen eveneens doel.

Javairô Dilrosun maakte zijn debuut voor Feyenoord. De van Ajax overgekomen Danilo had ook een basisplaats. Feyenoord startte met veel spelers die vorig seizoen een basisplaats hadden. Trainer Arne Slot gunde in de tweede helft veel talenten een kans. Het oefenduel telde twee helften van een uur. Union leidde bij rust met 2-0.

Jean-Paul Boëtius vierde in de tweede helft zijn rentree bij Feyenoord. De aanvaller uit Rotterdam zit zonder club en houdt voorlopig zijn conditie op peil bij Feyenoord. Boëtius (28) speelde van 2012 tot 2015 en van 2017 tot 2018 al voor de Rotterdamse club. Hij kwam tot vorig seizoen uit voor Mainz 05, maar hij besloot zijn aflopende contract bij de Duitse club niet te verlengen.

Feyenoord lijkt nog lang niet klaar voor het nieuwe seizoen. De verliezend finalist van de eerste editie van de Conference League verloor in de voorbereiding met 7-0 van FC Kopenhagen. Feyenoord won wel van Red Bull Salzburg (2-1).

 


Door: ANP