Feyenoord gelijk tegen KRC Gent, 1-1

10 October 2020, 19:45 uur
Fer

Feyenoord is niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel in de oefenwestrijd tegen het Belgische KRC Gent. Beide doelpunten vielen via een strafschop. Leroy Fer, die bij afwezigheid van Berghuis aanvoerder was, scoorde met een Panenka.

De wedstrijd kende een valse start nadat Genk in de tweede minuut al die penalty kreeg toegewezen. Marcos Senesi beging een overtreding en de Belgen benutten hun kans vanaf elf meter.

Na deze tegenslag ging de wedstrijd snel weer gelijk op, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Zo werd KRC Genk op verschillende momenten gevaarlijk in het strafschopgebied van Feyenoord. Doelman Thijs Jansen – die vandaag in de basis startte, greep meerdere malen goed in en voorkwam zo extra tegendoelpunten.

Vlak voor rust kwam toch de gelijkmaker van de schoen van Leroy Fer. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Bart Nieuwkoop onderuit werd gehaald. Fer bewees te beschikken over stalen zenuwen, want hij schoot de bal fraai binnen met een onvervalste panenka.

Speelminuten jeugdspelers

Dick Advocaat wijzigde aan het begin van de tweede helft zijn opstelling op vier plekken. Zo kwamen (zowaar) Tyrell Malacia, Archaf El Bouchataoui, Jordy Wehrmann en Dylan Vente in het veld. De starters Christian Conteh - die zijn eerste minuten maakten voor Feyenoord 1 -, Jens Toornstra, Bryan Linssen en Marcos Senesi bleven achter in de kleedkamer. Later in de wedstrijd kregen ook Ian Smeulers en Mikael Tørset Johnsen speelminuten van de hoofdtrainer.

Beide ploegen slaagden er niet in om in de tweede helft de overwinning naar zich toe te trekken. Ridgeciano Haps kwam wel dichtbij een doelpunt nadat hij in het laatste kwartier zijn schot langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Ook KRC Genk kwam niet meer aan scoren toe nadat grote kansen uitbleven in de tweede helft. Beide teams moesten dus uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Opstelling Feyenoord: Jansen, Nieuwkoop, Johnston (’76 Smeulers), Senesi (’45 El Bouchataoui), Haps, Fer, Teixeira (’76 Tørset Johnsen) , Toornstra (’45 Wehrmann); Narsingh, Linssen (’45 Vente), Conteh (’45 Malacia).