Feyenoord blijft ook bij FC Groningen steken op gelijkspel

14 September 2024, 21:32 uur
ANP

Feyenoord heeft zaterdag voor de derde keer gelijkgespeeld in de Eredivisie. De Rotterdammers van coach Brian Priske verspeelden bij FC Groningen in blessuretijd een 2-0-voorsprong en bleven steken op 2-2.

Feyenoord kwam op voorsprong door een eigen doelpunt. Thom van Bergen passeerde bij een corner met een kopbal zijn eigen doelman Etienne Vaessen. Igor Paixão maakte na de rust de 0-2. Invaller Brynjólfur Willumsson was de grote man bij Groningen met twee treffers in de slotfase.

De Rotterdammers staan op 6 punten, drie minder dan de Groningers, die nog niet hebben verloren in deze competitie. PSV gaat aan kop met 15 punten. Feyenoord heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de landskampioen uit Eindhoven. De Klassieker werd afgelast door een politiestaking. Feyenoord begint de Champions League donderdag met een thuiswedstrijd tegen de Duitse landskampioen Bayer Leverkusen.

Voorsprong

Priske startte in Groningen met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten en met Chris-Kévin Nadje op het middenveld naast Gjivai Zechiël en aanvoerder Quinten Timber. Groningen-spelers Van Bergen en Stije Resink liepen bij overtredingen al vroeg tegen een gele kaart aan.

Groningen kwam daarna beter in het spel. De grootste kans was voor Luciano Valente die zijn schot naast het doel van Timon Wellenreuther zag gaan. Aan de andere kant kwamen de Rotterdammers vervolgens op voorsprong nadat Van Bergen de bal langs zijn eigen doelman had gekopt. Nieuwkoop kon de voorsprong verdubbelen, maar Vaessen hield zijn inzet tegen.

Blessuretijd

De doelman van Groningen greep na de rust ook goed in bij een schot van Paixão. De Braziliaan scoorde in de 70e minuut wel met een kopbal, uit een voorzet van Jordan Lotomba. Priske had kort daarvoor Ibrahim Osman zijn Eredivisiedebuut laten maken en even later ook Julián Carranza.

Invaller Willumsson maakte het in de 81e minuut weer spannend met zijn eerste treffer voor Groningen. In blessuretijd werd het nog mooier voor de IJslander die tussen twee Rotterdamse verdedigers de gelijkmaker binnenkopte.