Feyenoord bij winst naar Zweden of Israël

5 August 2019, 17:55 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

Als Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League het Georgische Dinamo Tblisi uitschakelt wacht in de play-offs een duel met het Zweedse Norrköping of het Israëlische Hapoel Beer Sheva. Daarin wordt uitgemaakt wie er zich plaatst voor de groepsfase.

Dat is het resultaat van de loting die maandag op het hoofdkantoor van de UEFA plaatsvond. De wedstrijden worden gespeeld op 22 en 29 augustus.

Norrköping bereikte de voorronden van de Europa League door als tweede te eindigen in de Zweedse competitie. In het huidige seizoen, dat in Zweden al halverwege is, staat de club zevende. Bij de club staat spits Jordan Larsson onder contract. De in Rotterdam geboren Zweed is de zoon van oud-Feyenoorder Henrik Larsson. Hij speelde een seizoen voor NEC.

Hapoel Beer Sheva is nog niet begonnen aan de competitie. Vorig seizoen werd de club derde in Israël. Beer Sheva slaagde er vorig jaar niet in om de groepsfase van de Europa League te halen. In de derde voorronde werd de Israëlische club uitgeschakeld. De Amsterdammer Nigel Hasselbaink speelt bij Beer Sheva. Hasselbaink kende in het seizoen 2016-2017 een sterk seizoen bij Excelsior. De rappe aanvaller kwam toen tot tien doelpunten in de eredivisie.


Door: ANP