Excelsior verslaat Telstar en stijgt naar de gedeelde tweede plaats

14 September 2024, 09:07 uur
ANP

Tijdens de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, heeft Excelsior in een spannende wedstrijd gewonnen van Telstar. De Kralingers speelden de wedstrijd een groen-wit tenue, als een ode is aan de 20-jarige samenwerking met hoofdsponsor DSW Zorgverzekeraar. Met een uitslag van 3-2, bleven de punten in een uitverkocht Van Donge & De Roo Stadion en stijgen de Kralingers naar de tweede plaats. De doelpunten kwamen op naam van: 30. Donkor 1-0, 41. Fini 2-0, 68. El Kachati 2-1, 77. Bronkhorst 3-1 en 89. Hamdaoui 3-2.

Helmond Sport is de nieuwe koploper in de eerste divisie. Het elftal van trainer Kevin Hofland won met 3-2 bij De Graafschap en nam daardoor de eerste plaats over van de Doetinchemmers. Helmond Sport is als enige van alle clubs in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen nog ongeslagen.

De Zwitser Théo Golliard dook in de twaalfde minuut vrij op voor doelman Joshua Smits en opende de score: 0-1. De Let Dario Sits zorgde nog binnen het half uur voor de tweede treffer. De Graafschap kwam halverwege de tweede helft terug dankzij Ibrahim El Kadiri, maar de Duitser Jonas Scholz bracht de marge in de 83e minuut weer op twee treffers voor Helmond Sport. Invaller Yannick Eduardo scoorde in de blessuretijd nog voor De Graafschap, maar de thuisploeg wist een nederlaag niet meer te voorkomen.

FC Den Bosch klom naar de tweede plaats dankzij een thuiszege op ADO Den Haag (2-0). De Duitse spits Törles Knöll maakte beide doelpunten. Excelsior versloeg Telstar met 3-2 en is nu derde.

Helmond Sport heeft na vijf speelronden 11 punten. FC Den Bosch en Excelsior staan op 10 punten.

SC Cambuur verloor opnieuw, van Jong Ajax: 0-1. De 16-jarige Belg Jorthy Mokio scoorde. Cambuur, met coach Henk de Jong, neemt met 3 punten de voorlaatste plaats in. Het vorig seizoen gedegradeerde FC Volendam doet het met 4 punten nauwelijks beter. De Noord-Hollanders verspeelden bij MVV Maastricht in de blessuretijd een voorsprong (2-2).

Roda JC behaalde bij FC Emmen de eerste zege van het seizoen: 1-3.